Oolong

Phoenix oolong thee.

Phoenix oolong is vernoemd naar de Phoenix Mountain in de Guangdong provincie in China. Deze regio is veelal gehuld in dikke mist die de theeplanten ten goede komt en voorziet van goede groeicondities en hydratatie. Dat gecombineerd met de zon zorgt ervoor dat de theeplanten en bomen erg groot kunnen groeien. Deze thee word tevens verbouwd op grotere hoogte dan bijvoorbeeld de Wuyi mountain oolong thee, namelijk gemiddeld rond 1200 meter hoogte.

De veelvoorkomende donkere geroosterde bladeren van Phoenix oolong.

Het maken van deze oolong thee is erg arbeidsintensief, de bladeren worden handmatig geoxideerd door deze te schudden en te draaien. Dit kost veel tijd en dit proces word vijf tot zes keer herhaald. Daarna worden de bladeren met een pan geroosterd waardoor ze de unieke smaak krijgen. Ook worden nieuwe theeplanten gepland door middel van stekjes en klonen om de genetische eigenschappen van de “moederboom” intact te houden. Zo behoud deze oolong thee ook grotendeels dezelfde smaak.

Phoenix mountain oolong Thee heeft over het algemeen zoete fruit- en bloemachtige smaken. Al kan dit uiteraard variëren per individuele Phoenix oolong thee uiteraard.