
Wuyi Mountain oolong thee.
Deze oolong thee komt uit een zeer rotsachtig gebied in de Fujian provincie. Dit gebied is vanwege zijn historische, natuur- en culturele waarde in 1999 op genomen in de “UNESCO World heritage site” lijst. Wuyi mountain oolong thee werd voor het eerst genoemd tijdens de Tang Dynastie (in de jaren tussen 618 en 907) waarbij de thee werd geprezen door de keizer vanwege zijn unieke smaak en gezonde eigenschappen. Vanwege het rotsachtige gebied word Wuyi mountain oolong ook wel rots oolong genoemd.

In tegenstelling tot andere oolong theeën worden de oolongs uit deze regio rond 700m hoogte verbouwd, dit ligt veel lager dan vele andere oolong theesoorten. Omdat deze bergen veelal gehuld zijn in lichte mist waar de zon doorheen schijnt zorgt dit er voor dat de rotsachtige grond uitermate geschikt is voor het verbouwen van thee. Na het oogsten worden de bladeren geroosterd met houtskool en daarna met de hand gerold en gedraaid. Dit zorgt voor een unieke mineraalachtige smaak en een donker koperachtige kleur van de thee.

